🎁 10% extra korting met de code: ‘backtoschool’

De beste kniebraces om jouw wintersport geweldig te maken

De beste kniebraces om van jouw wintersport een feest te maken

Marianne
Marianne

Bewegingscoach & auteur

De beste kniebraces om van jouw wintersport een feest te maken

Marianne
Marianne

Bewegingscoach & auteur

De beste kniebraces om jouw wintersport geweldig te maken

Heb jij besloten om je weer op de pistes te begeven, maar heb je last van je knieën?

Gelukkig hoeft een knieblessure je dan absoluut niet tegen te houden. Met een kniebrace kan jij namelijk, afhankelijk van je blessure natuurlijk, alsnog gewoon soepel over de sneeuw heen bewegen. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het uitkiezen van een brace en het dragen? Lees dan gauw verder.

Alles over de beste kniebrace tijdens jouw wintersport

Hoe weet ik of ik een knieblessure heb?

Het kan zijn dat jij net voordat je op wintersport gaat, een verkeerde beweging hebt gemaakt en bijvoorbeeld je knie verdraaid hebt. Zeer ongelukkig en pijnlijk. Je herkent een verdraaide knie aan een zwelling. Daarnaast doet het vrijwel meteen pijn en kan het blauw worden. Wanneer je het niet helemaal vertrouwt, is het belangrijk dat je sowieso eerst je kniehoog houdt en deze koelt zodat de zwelling vermindert. Ook is het van belang dat je uit laat sluiten dat je geen gebroken knie hebt. Immers, met een breuk skiën wordt toch wel lastig. Ga in dat geval voor de zekerheid naar het ziekenhuis om een foto te laten maken. Wanneer daar wordt uitgesloten dat je een breuk hebt of andere scheuren in eventuele kniebanden of meniscus hebt, kan je ervan uit gaan dat je geen zwaar letsel aan je knie hebt.

Bekijk ook: Vocht in de knie

Waarom een kniebrace dragen tijdens Wintersport?

Wanneer je geen zwaar letsel hebt, is het absoluut niet erg om alsnog een intense activiteit als skiën of snowboarden te ondernemen. Het is in dat geval wel echt belangrijk dat je alsnog de juiste ondersteuning krijgt. Met een kniebrace zorg je ervoor dat je niet alleen ondersteuning krijgt, maar ook dat je knieën instabiel maakt en je de blessure nog erger maakt.

Heb je helemaal geen last van een blessure maar weet je wel dat je gevoelig bent? Dan is het verstandig om alsnog een kniebrace aan te schaffen. Deze vangt namelijk de klappen op die je (onbedoelt) kan maken als gevolg van de sport. Zo kan je veel eerder voorkomen dat je alsnog een blessure op loopt tijdens de skivakantie. Dat is niet alleen fijn om je skivakantie goed te laten verlopen, maar ook zodat je niet met wiebelende knieën terugkomt in Nederland. Vooral voor mensen boven de vijftig jaar die gevoelig zijn voor knieartrose is het aan te bevelen vom kniebraces te dragen. Dat vermindert ook de slijtage aan de knie en het zorgt dat je minder pijn hebt.

Bekijk ook: Last van een skiduim?

Wanneer moet je een kniebrace gebruiken?

Bij verschillende blessures is het belangrijk dat je een kniebrace om doet. Wanneer je last hebt van artrose en reuma, is het verstandig om een kniebrace aan te schaffen. Daarnaast is het belangrijk dat je altijd een kniebrace om hebt bij kruisbandletsel en wanneer je last hebt van je knieschijf. Dit zijn allemaal klachen die je voelt rondom het gewricht en die ook echt pijn doen. De pijn kan dan namelijk verholpen worden door de kniebrace, die geeft extra ondersteuning. Daarnaast kan je bij je gebruik van een kniebrace ook ervoor zorgen dat je knie sneller herstelt en op die manier kan je ook weer gelijk op je ski’s of snowboard staan.

Ook is het zo dat je minder controle hebt over de bewegingen die je kan maken wanneer je een blessure aan je knie hebt. Dat voelt je ook meteen omdat je instabiel bent. Juist met wintersport moet je natuurlijk wel die controle over je knieën hebben, anders kan je namelijk je ski’s of snowboard niet goed sturen en juist dan gebeuren er ongelukken.

Wat is de beste kniebrace voor de Wintersport?

Er zijn drie verschillende soorten braces waar je voor kan gaan: de kniebrace met scharnieren, de kniebrace zonder scharnieren, en de kniebandage. De eerste twee zijn voor middel tot zwaar letsel en de laatste is wanneer je last hebt van een lichte blessure.

Sport Kniebrace voor skiën

Ontdek onze hoogwaardige kniebraces, speciaal ontworpen voor skiërs die optimale ondersteuning en bescherming zoeken tijdens het afdalen. Met onze brace geniet je van een veilige skitocht, waarbij stabiliteit en comfort voorop staan.

Bracefox nummer 1 Kniebrace voor jouw Wintersport
De Ergo kniebrace zonder scharnieren heeft meestal een hoge mate van elasticiteit en is gemaakt van een hele luchtige stof. Rondom de knieschijf zijn er compressiestukken aangebracht die de druk van de knie opvangen. Het voordeel van deze brace is dat je wel veel bewegingsvrijheid nog hebt. Het wordt echter niet aangeraden om hier hele intensieve activiteiten mee te ondernemen. De brace zal je voldoende ondersteuning bieden om je knie te beschermen. Daarnaast is hij een stuk flexibeler dan de kniebrace met scharnieren. We raden deze dan ook aan voor een zorgeloze wintersport. 

Let wel: Het dragen van een kniebrace is natuurlijk wel minder comfortabel bij enorm lange tochten. Dit raden we dan ook af. 

De kniebrace met scharnieren heeft vaak de meeste ondersteuning en helpt om niet alleen de stabiliteit te verbeteren maar ook je knie sneller te laten herstellen. Bij deze brace wordt aangeraden om vooral lichte activiteiten te ondernemen. Deze brace helpt vooral bij klachten als slijtage, reuma, knieband problematiek, verstuikingen en gewrichtsaandoeningen. Deze brace is het minst comfortabel, maar is dan ook echt bedoelt voor de zwaarste blessures.

Beperk je wintersport tot blokken. Van de ochtend tot eind middag is dan ook niet verstandig.

Tot slot is er de sportieve knie bandage. Dit heeft een ultiem draagcomfort en wordt vooral gebruikt bij lichte blessures. Met deze brace mag je dus wel nog actieve sporten beoefenen. Gebruik deze brace vooral wanneer je last hebt van zwellingen, reuma of instabiliteit van de knie. Een perfecte brace dus om bij de wintersport te gebruiken.

Bekijk ook de blog over steunkousen of compressiekousen wanneer je last hebt van vermoeide benen bij de Wintersport.

Geef een reactie

Inspiratie

Meer artikelen